Blogg

16. April 2020

Bedrifter på Sørlandet som klarer seg nå, har lært noe av hvor lett det var å sende meldekort til NAV

Koronaviruset kom til Norge og til Sørlandet. Plutselig lærte vi å bruke nye, digitale tjenester. Folk har hatt mandagsmøtet på Whereby, sendt inn meldekort på Nav, og hatt videokonferanse med legen på Confrere.

Les videre

15. August 2019

Arendalsuka 2019 – takk for i år!

Det er aldri for tidlig å mimre – her er noen av høydepunktene fra årets Arendalsuke.

Les videre

25. April 2019

På rett vei

Det er stadig nedslående artikler om tap av biologisk mangfold og dystre utsikter om utslipp. Da er det ekstra hyggelig å lese om et nesten samlet Europa som ligger an til å klare langt større utslippskutt enn antatt.

Les videre

02. November 2018

Få bærekraft til å skje!

Vi kan ikke fortsette som før. Vi må ta ansvar for framtiden og ta bærekraftsmålene på alvor. Å ikke gjøre noe er inget alternativ. Sammen med Futerra bidrar Innoventi til å få bærekraft til å skje.

Les videre

24. October 2018

Grønne muligheter - bli kjent med Petter

De neste tiårene står Norge og Sørlandet overfor store omstillinger. “Det grønne skiftet” skal gå fra å være en floskel til å fylles med handling. Petter N. Toldnæs i Innoventi er utålmodig med å komme i gang.

Les videre

28. November 2016

Designsprint med Arendalsuka, dag 3 – brukertest

Sprintmetoden til Google er ideell for å lage og teste prototyper raskt. Dag 3 – vi tester prototypen på brukerne og gjør raske justeringer. 

Les videre

28. November 2016

Designsprint med Arendalsuka, dag 2 - rask prototyping

Sprintmetoden til Google er ideell for å lage og teste prototyper raskt. Dag 2 – vi bygger en prototype så fort som mulig. 

Les videre

25. November 2016

Kick-off for satsing på bærekraft

«Bærekraft er som tenåringssex» – slik åpnet Ed Gillespie sin masterclass hos Innoventi. «Alle sier de gjør det, men svært få gjør det egentlig. De som faktisk gjør det er dessuten ganske dårlige».

Les videre

14. November 2016

Vi tester designsprinter med Arendalsuka – dag 1

Sprintmetoden til Google er ideell for å lage og teste prototyper raskt - vi prøver den sammen med Arendalsuka. Dag 1 – vi finner mål og ideer. 

Les videre

20. September 2016

Bærekraftige nettsider, takk

Internett slipper ut mer CO2 enn hele verdens flytrafikk til sammen. Det er på tide at kundene våre krever grønnere nettløsninger, og at vi og bransjen vår begynner å levere det.

Les videre

25. August 2016

Kunsten å snakke om en logo

Jernbaneverket og Rom Eiendom slår seg sammen og under nytt navn og logo. Som vanlig kommer debatten om bortkastede penger og dårlig design. En debatt som trenger flere kriterier enn stygt, pent, dyrt og billig.

Les videre

27. January 2016

Matematikk kan aldri lage en god avis

Ansvarlig redaktør i Aftenposten, Espen Egil Hansen, sier at algoritmen er den nye redaktøren. Gud hjelpe oss. Espen Egil Hansen, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Norges største avis, fortalte i går på Agderkonferansen om digitaliseringen av pressen. Alt som kan digitaliseres, digitaliseres. Alt som ikke kan digitaliseres, vil også...

Les videre

19. January 2016

Mer design for pengene

Få mest mulig igjen for pengene du legger igjen hos designbyrået – her er syv enkle tips.

Les videre

02. September 2015

Far vet best-kulturen på Sørlandet står i veien for gode digitale tjenester

Skal Sørlandet henge med i den digitale utviklingen, trenger vi oppdaterte ledere.  I jobben min som designer blir jeg godt kjent med næringsliv og forvaltning. Jeg designer nettsider som hjelper små og store bedrifter å tjene penger, og hjelper stat og kommune å gi bedre service til oss innbyggere.

Les videre

25. August 2015

Vær hyggelig og heng i — seks tips til en ung designstudent

Designstudenten Halvard spurte meg om hva han må tenke på når han skal finne en jobb. En god anledning til å føle seg gammel og klok — dette er svarene mine.

Les videre